World of warcraft разпали политически полемики в САЩ 05.10 | 15:15

Кандидатът за сенатор на Мейн Колийн Лашовиц бе нападната, че играе стратегията

От Владислав Рашков

Стратегическата игра World of Warcraft разпали сериозни политически дебати в американския щат Мейн, предаде BBC.  

Членове от Републиканската партия в окръга са разкрили, че кандидатът за сенатор на щата от Демократическата партия Колийн Лашовиц е била уличена, че играе World of Warcraft, което според десните създава въпроси за компетентността ѝ.

От своя страна Колийн Лашовиц отхвърли критиките като несериозни. Политическата схватка идва в момент, в който наближават изборите в страната. В област 25, където е и Мейн, борбата се води между републиканския кандидат Том Мартин и демократа Лашовиц.

Републиканците дори са създали сайт, в който представят Лашовиц като орка (митично същество със сходства с човека, което е войнствено настроено).

"В онлайн въображаемия свят на Колийн тя пуска груби и неприлични коментари", гласи началото на страницата.

Малко по надолу се посочва извадка, в която кандидатката заявява амбициите си в играта. "Та значи аз съм 68-то ниво orc rougue girl. Това ще рече, че нанизвам всички на острието си. Кой би предположил, че една социална работничка и демократ ще се наслаждава на това", пише Лашовиц. "Мейн има нужда от сенатор, който живее в реалния свят, а не във въображаемия свят на Колийн", пишат лаконично създателите на сайта.

"Изненадана съм от атаките на републиканците. Но очевидно съм в добро обкръжение, тъй като има още 183 млн. американци, които правят същото като мен", смята Лашовиц.

Все още не е ясно дали това ще се отрази на имиджаѝ, но според някои информации тя вече е започнала да получава финансови средства в подкрепа за кампанията ѝ.

Сайтът на антикампанията можете да видите тук.