Авиокомпанията на разбилия се в Колумбия самолет остана без лиценз 02.12 | 08:12

Фирмата разполагала само с три самолета

От iNews.bg

След като над 70 човека загинаха в самолетна катастрофа в Колумбия преди дни, боливийските власти отнеха лиценза на авиокомпанията, собственик на разбилия се летателния уред. Нейното име е "Ламия" и е създадена едва преди година. Фирмата разполагала само с три самолета два от които били на ремонт в деня на ужасната трагедия.

Друга любопитна информация, свързана с компанията, е фактът, че загиналия пилот е бил собственик на авариралата машина. Припомняме, че самолетът падна недалеч от град Ла Унион, като на борда му имаше 72 пътници и 9-членен екипаж. 27 от пътниците бяха футболисти и служители от бразилския футболен клуб "Шапекоенсе" от град Шапеко, щата Санта Катарина.

Сред оцелелите се оказаха стюардеса, защитникът на отбора Алан Рушел и вратарят Данило Падиля, съобщи колумбийското радио RCN. 

Вече е потвърдено, че липсата на гориво е причината за случилото се. В основата на всичко обаче са серия грешни решения на пилота – не презаредил в Богота и не подал официален сигнал за помощ към диспечерската кула.

Водещи

Най-четени