Австралия: Не трябва да сме толкова деликатни и да казваме, че „Ислямска държава“ няма общо с исляма 20.01 | 08:01

Според премиера Търнбул пред мюсюлманите има два избора – интеграция или радикализация

От iNews.bg

При първото си официално посещение в САЩ като ръководител на австралийското правителство, премиерът Малкълм Търнбул, обърна специално внимание на войната срещу "Ислямска държава".

След като посети Ирак, Афганистан и Обединените арабски емирства, той подчерта необходимостта от намиране на политическо решение за Сирия и Ирак.

Премиерът на Австралия смята, че не бива всички мюсюлмани и самият Ислям да бъдат обвинявани за престъпленията на "Ислямска държава", които нарече "малцинство престъпници".

"Ние не трябва да бъдем толкова деликатни и да казваме, че "Ислямска държава" няма нищо общо с исляма, но също така не трябва държим всички мюсюлмани отговорни за престъпленията на една малка група хора", заяви Търнбул.

Той предупреди и че не може заплахата да се използва като претекст за ограничаване правата на мюсюлманите в Европа и САЩ, или на тяхната интеграция. "Това не е полезно и може да доведе до продължителна радикализация".

"Точно това искат от "Ислямска държава" да направим. Това им дава възможност утре да кажат на младите мюсюлмани: "Виж, те те мразят, те не те искат, ти нямаш бъдеще там, ти не си наистина американец, австралиец или британец".

Водещи

Най-четени