Администрацията на Обама отказала на ФБР да разследва за корупция „Фондация Клинтън“ 12.08 | 20:43

Това е тревожен модел, в който Обама и Клинтън политизират всяка държавна институция за собствените им политически интереси, коментира говорителят на Тръмп

От iNews.bg

Администрацията на президента Обама отхвърли молбите на трима следователи на ФБР, които искаха да открият корупционно разследване на "Фондация Клинтън" (Clinton Foundation), според доклад, носещ нови главоболия за президентската номинация Хилари Клинтън, пише The Washington Times.

Предупредено от банките за подозрителни транзакции, ФБР е искало да разследва конфликт на интереси по отношение на чуждестранните дарения към фондацията, докато г-жа Клинтън е държавен секретар. Но Министерството на правосъдието е създало пречки за започване на разследването, съобщи CNN.

Докладът добавя още въпроси към неизвестните по отношение на дейността на "Фондация Клинтън" и Министерството на външните работи, докато го оглавява Клинтън, които включват имейл, изтекъл в публичното пространство по-рано тази седмица, който показва, че донорите на фондацията получават специално отношение от ведомството.

"Днешните новини, че Министерството но правосъдието на президента Обама е отказало на трима отделни следователи на ФБР да открие разследване за корупция срещу "Фондация Клинтън", показват един тревожен модел, в който Обама и Клинтън политизират всяка държавна институция за собствените им политически интереси", заяви говорителят на кампанията на републиканската президентска номинация Доналд Тръмп Джейсън Милър.

Водещи

Най-четени