Адът във Флорида: Тончо Токмакчиев разказа как вятърът превръща кокосовите орехи в снаряди 10.10 | 17:15

Над един милион и 600 хиляди души в щата са без ток

От iNews

Ураганът "Милтън” удари Флорида тази нощ. След като попадна на сушата, силата на стихията намаля до буря от трета степен. Над един милион и 600 хиляди души в щата са без ток, информира Нова телевизия. 

Около 125 домове са разрушени. Има данни за ранени хора. Съобщава се и за смъртни случаи, причинени от предшестващо "Милтън” торнадо.

Това е третият ураган, който сполетява щата от началото на годината. Флорида все още се възстановява от бурята "Хелийн”, при която загинаха над 200 души.

Във Флорида, на пътя на урагана, се оказаха Тончо Токмакчиев, Георги Мамалев и Камен Воденичаров. Тримата са на турне в САЩ и Канада. Те обаче са успели да излетят от Флорида и да пристигнат в Монреал.

"Има евакуация. По прозорците се слагат капаци. Обясниха ни хората, че този ураган с 200 км/ч като вземе един кокосов орех, става снаряд. Сериозно природно бедствие, хората се подготвят. Има задръстени магистрали. Една част се евакуират, други, които остават, буквално зазиждат вратите. Много е стресиращо, гледаш неща, които сме виждали само по филмите... Изнесохме се за малко”, разказа Тончо Токмакчиев за преживяното, преди с колегите му да излетят за Монреал от единственото работещо по онова време летище, преди ураганът да достигне Флорида.

Водещи

Най-четени