Азербайджан и Нагорни Карабах си разменят обвинения за артилерийски обстрели 04.04 | 09:54

През изминалата нощ и двете страни са нарушили примирието, използвали са и тежка оръдия

От iNews.bg

Азербайджан и самопровъзгласилата се Република Нагорни Карабах се обвиняват взаимно за започването на артилерийски обестрели през изминалата нощ. От една страна от министерството на отбраната в Баку обявяват, че в рамките на последното денонощие арменската страна е нарушила примирието 121 пъти, предаде ТАСС. От Азербайджан твърдят, че в различни райони е бил открит огън с картечници, гранатомети и дори с тежки артилерийски оръдия.

Според военното министерство в Баку под обстрел са попаднали позиции на азербайджанската армия, разположени на границата с Армения, както и на територията на Нагорни Карабах. В отговор са били извършени 125 ответни обстрела.

В Същото време от военното министерство в самопровъзгласилата се република обявяват, че огънят е бил открит от войските на Азербайджан. Особено интензивен обстрел е имало около 7:00 ч. Според съобщението на Степанакерт е била употребена тежка артилерия – огънят е дошъл от 152-милиметрови оръдия, установки "Град” и танкове, предаде "РИА Новости”. На обстрел са били подложени позициите на армията на Нагорни Карабах, както и места, населени с арменци.

От Степанакерт признават, че също са употребили оръжия, но в отговор на агресивните действия на войските на Азербайджан.

Водещи

Най-четени