Акула уби сърфист край бреговете на Австралия 05.09 | 11:39

Той е получил фатално нараняване на ръката и не е било възможно да бъде спасен

От iNews

Мъж е починал след нападение на акула в Австралия. Сърфистът, за когото се смята, че е на 20 години, е бил разкъсан от акулата на Емералд Бийч близо до пристанището Кофс, на около шест часа северно от Сидни, според информация от парамедиците и местните власти, съобщи NDTV.

Екипи на Спешна помощ, включително медицински екип с хеликоптер, са се притекли на помощ малко преди 11.00 ч. местно време в неделя, след сигнала за помощ.

Крис Уилсън, инспектор в Бърза помощ в Ню Южен Уелс, каза, че когато парамедиците са пристигнали, местни сърфисти и очевидци са се опитвали да спасят мъжа, като заяви, че групата е "действала невероятно смело в много опасна ситуация".

"Тази сутрин бе опустошителна за всички на плажа", каза той. "Пациентът е получил фатално нараняване на ръката си, и въпреки усилията на хората на плажа, парамедици и други спешни служби, пациентът не е можел да бъде реанимиран."

Спасителната служба при пристанището Кофс заяви, че плажът и околните води са затворени за плувци и сърфисти поради инцидента. Това е второто смъртоносно нападение на акула, регистрирано в австралийските води тази година, по данни на Taronga Conservation Society Australia. През 2020 г. е имало 26 нападения, осем от които са били фатални, показват данни на правителствената агенция.

Водещи

Най-четени