Англия ще отблъсква емигрантите, които няма да допринасят за страната 08.05 | 15:49

В речта си кралицата обяви мерките за обуздаване на вълната от пришълци

От Христина Рафаилова

Законопроектът за емиграцията има за цел Великобритания да привлича хора, които искат да допринасят за нея и да отблъсква тези, които не желаят да правят това. Това се казва в речта на кралица Елизабет II пред парламента, която представя законодателната програма на правителството за година напред, предаде BBC. Тя е написана от премиера на Англия Дейвид Камерън.

Ако проектът бъде приет, незаконно пребиваващите в страната няма да могат да получават шофьорска книжка. Също така собствениците на жилища ще трябва да проверяват емигрантския статут на наемателите си.

С текстът ще се позволи и по-лесната депортация на криминално проявени чужденци, като и на нелегалните емгиранти.

Също така се предвиждат и по-големи глоби за работодателите, които наемат незаконно пребиваващи на Острова.

Достъпът до здравната система ще бъде ограничен и хората, които са временно в страната, ще трябва да "допринасят" за разходите за медицински услуги.

От медията подчертават, че ограничаването на емиграцията е заело централно място в програмата на правителството.

В речта си кралицата подчерта, че основна цел остава засилването на британската икономика, както и да се създадат мерки за редуциране на бюджетния дефицит.

"Ще се работи за насърчаването на по-справедливо общество, което награждава хората, които работят здраво", добави Елизабет II.

От месеци в Обединеното кралство се води кампания срещу българските и румънските емигранти, които щели да залеят Англия след отпадането на трудовите ограничения.

Сред другите мерки, посочени в речта на кралицата са освобождаването на работодателите от първите 2000 паунда, които трябва да внесат като осигурителни вноски.

Също така милионите, които се грижат за своите възрастни или в неравностойно положение роднини, ще получават подкрепа от местната власт.

Водещи

Най-четени