Анкара: Не съжаляваме за сваления руски Су-24 17.06 | 11:50

В същото време обаче сме опечалени, казва новият турски министър на икономиката

От iNews.bg

Анкара не съжалява за свалянето на руския бомбардировач Су-24 през ноември м.г. Това казва турският министър на икономиката от новото правителство Нихат Зейбекчи. В същото време обаче турските власти са опечалени от случая. Според думите му руснаците също би трябвало да са опечалени. "Предполагаме и че те трябва да бъдат разстроени във връзка с целенасоченото нарушаване на турското въздушно пространство", казва Зейбекчи.

Той отново потвърждава досегашното мнение на Анкара, че в конкретната ситуация руснаците не са били прави, тъй като техния самолет е престоял в турското небе 13 или 14 минути. "И то въпреки, че пилотът многократно е бил предупреден за нарушението", казва още Зейбекчи. Той отбелязва още, че конфликтът между Москва и Анкара има негативни последствия и за двете страни. Затова най-добрия изход от ситуацията е отношенията им да се подобрят възможно най-скоро.

От "РИА Новости" припомнят, че след свалянето на руския бомбардировач Су-24 руско-турските отношения изпаднаха в сериозна криза, която продължава и до днес. В последно време обаче от страна на Анкара все по-често се чува желанието за подобряване на ситуацията.

Водещи

Най-четени