Арести и в Мароко заради атентатите в Барселона и Камбрилс 23.08 | 10:02

Каталунските терористи щели да взривяват не само катедралата

От iNews.bg

Арести във връзка с атентатите в Барселона и Камбрилс вече има не само в Испания. В Мароко, от където са били всички членове на терористичната клетка, извършила нападенията миналата седмица, също започнаха да арестуват хора. По подозрение, че имат връзка с каталунските атентата местните власти са задържали двама души. Засега обаче не става ясно точно в какво са заподозрени.

Междувремено стана ясно, че терористите, арестувани в Испания, които вчера се изправиха за първи път и пред съда, са се готвели да взривят емблематичната базилика "Саграда Фамилия". Това е признал единият от четиримата задържани атентатори, които застанах пред съда вчера. Така той потвърди информацията, която се появи още в понеделник. Това обаче не е била единствената емблематична сграда, която е била на прицел пред клетката им.

И други забележителности в Барселона са били в полезрението на терористите, които са искали да взривят там бомби. Плановете им обаче са се провалили, когато самоделна бомба избухна в жилището в Алканар миналия четвъртък.

Водещи

Най-четени