Арести след убийството на полицая във Франция, свързани са с ИДИЛ 15.06 | 07:23

Терористът Лароси Абала искал да превърне Европейското по футбол в гробище

От iNews.bg

Трима души са арестувани във връзка с разследването на убийството на полицая в Париж. Те са свързани с нападателя Лароси Абала.

Източник във френската полиция съобщава, че наскоро Абала е бил поставен под наблюдение, а телефонът му е бил подслушван, но това не е дало никакъв резултат, предаде БНР.

Междувременно френска телевизия съобщи, че мъжът е предавал пряко от мястото на трагедията чрез Facebook. Видеото е било с дължина над 13 минути и на него той е показвал своите жертви и е позирал с тригодишното им дете. Акаунтът обаче в момента не може да бъде намерен, той е бил изтрит рано тази сутрин.

Според експерта по сигурност Дейвид Томпсън, в началото на клипа Лароси Абала се заклева във вярност на лидера на "Ислямска държава" Абу Бакр ал-Багдади и призовава мюсюлманите да атакуват "полицаи, журналисти, публични фигури, надзиратели в затвора и рапъри", като изброява по име около десетина известни личности.

Абала обещава да превърне Европейското първенство по футбол в гробище и иска от последователите си в социалната мрежа, и най-вече от контактите си с джихадистите, да излязат с изявление за поемане на отговорност. Нападателят на полицая в Париж е имал списък с важни личности, полицаи и рапъри.

Водещи