Арестуваха трима в Гърция за подобен случай като с малката Мария 24.10 | 15:10

Заподозрените са се опитали да регистрират малко момченце като свое дете

От Елица Елефтерова

Трима гръцки роми бяха арестувани на източния остров Лесбос вчера по подозрение в отвличане на деца. Това става само ден след като подобен случай, свързан с момиченцето Мария, доведе до международно разследване, съобщава гръцкото издание Ekathimerini.

Полицията от острова в Егейско море съобщава, че заподозрените са се опитали да регистрират малко двугодишно момченце като свое собствено дете, но са предизвикали подозрение, тъй като не са разполагали с всички документи на детето.

Местният началник на полицията Панайотис Кордонурис е заявил пред AP, че 19-годишна жена и нейният 21-годишен мъж, както и 51-годишната ѝ майка са били арестувани в ромско селище извън островната столица Митилини.

По думите на Кордонурис младата жена е разказала, че непозната жена от ромски произход им е дала бебето в Атина. "Казаха ни, че не са дали никакви пари на жената (от която са взели бебето - бел. ред.) и че са се срещнали случайно с нея. Тя им казала, че има пет деца, а те са заявили, че не могат да имат свое собствено дете, и са я попитали дали не може да им даде едно от нейните", разказва Кордонурис.

Миналата седмица няколко роми от континенталната част на град Фарсала бяха обвинени в отвличането на момиченцето Мария, което е живяло с тях.

Откриването на момичето предизвика международно разследване, както и сериозна проверка в Гърция за евентуални измами с удостоверенията за раждане, издадени през последните шест години.

Водещи

Най-четени