Асад е категоричен: "Ще умра в Сирия" 08.11 | 16:12

В отговор на предложението на Камерън за невредимото му напускане от страната

От Владислав Рашков

Президентът Башар Асад заяви, че ще умре в Сирия, съобщава Sky News.

Преди дни британският премиер Дейвид Камерън каза, че на сирийския президент ще бъде позволено да напусне страната безопасно, ако това спре гражданската война.

Последните коментари от Асад пред руската телевизия Rusiya al Yaum каза, че не е марионетка на Запада. "Аз съм сириец, роден съм в Сирия. Като такъв ще умра в Сирия", каза Асад.

Той предупреди, че, ако бъде извършено нападение срещу страната му, светът няма да може да се справи с това предизвикателство и ще последва ефектът на доминото, който ще се отрази навсякъде от Атлантическия до Тихия Океан.

Все още не е ясно кога точно се е провело интервюто и къде.

Русия остава един от малкото поддръжници на режима в Сирия. Москва е сред причините, които не позволяват Съветът за сигурност да предприеме мерки срещу Дамаск.

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Западът не би следвало да подкрепят опозицията, ами да работи с двете враждуващи страни за спиране на конфликта.

Междувременно Великобритания започна преговори с бунтовниците в Сирия.

В катарската столица Доха пък се провеждат преговори между всички бунтовнически сили в страната за смяна на официалната опозиция в лицето на Сирийския национален съвет.

Водещи

Най-четени