Асандж: Уикилийкс ще публикува още мейли на Клинтън 13.06 | 11:34

Според него обаче е малко вероятно главният прокурор на САЩ Лорета Линч да я подведе под отговорност

От iNews.bg

Джулиан Асандж предупреди в ТВ интервю, че Уикилийкс ще публикува още имейли от кореспонденцията на Хилари Клинтън от времето, когато е била държавен секретар на САЩ. Това пише в. "Гардиън", цитиран от БТА.

Клинтън, която е на път да спечели номинацията на Демократическата партия за президент на САЩ, е разследвана от ФБР дали е нарушила федералните закони, като е използвала личния си имейл за изпращане на класифицирана информация. Новите разкрития вероятно ще налеят вода в мелницата на претендента от Републиканската партия Доналд Тръмп, който често използва темата за нападки срещу Клинтън, отбелязва изданието.

Асандж, известен като яростен критик на Клинтън, призна, че е малко вероятно главният прокурор на САЩ Лорета Линч да я подведе под отговорност. "Това не е възможно. Няма да се случи. Но ФБР може да настоява за отстъпки от евентуална бъдеща администрация на Хилари Клинтън", казва той.

Миналата седмица основателят на Уикилийкс обвини Гугъл, че помага на Клинтън за президентската й кампания и вероятно ще бъде възнаграден, ако тя спечели президентските избори през ноември. Макар че неговите нападки може да бъдат отхвърлени като пристрастни, полемиката около имейлите продължава да преследва Клинтън, пише още вестникът. 

"Уикилийкс" създаде през март архив от документи, в който може да бъде търсена информация, и който съдържа 30 322 имейла и приложения, изпратени от и за Клинтън през частния й сървър за електронна поща, докато е била държавен секретар. Документите в обем от 50 457 страници обхващат периода от 30 юни 2010 до 12 август 2014 г., като 7570 от тях са изпратени от Клинтън, когато е била държавен секретар на САЩ , в периода 2009-2013 г.

Водещи

Най-четени