Астрофизик: Ден преди изборите в САЩ астероид колкото хладилник може да падне на Земята 19.10 | 10:05

Не е достатъчно голям, за да причини сериозни вреди, сигурен е Нийл Деграс Тайсън

От iNews.bg

Астероид с размерите на огромен хладилник може да падне на Земята един ден преди президентските избори в САЩ, твърди американският астрофизик Нийл Деграс Тайсън.

"Астероидът 2018VP1 – космическа скала с размерите на огромен хладилник, се носи към нашата планета със скорост над 25 хиляди мили в час. Може да падне на Земята на 2 ноември, ден преди президентските избори в САЩ”, написа ученият в профила си в Инстаграм.

Астероидът не е достатъчно голям, за да причини сериозни вреди, сигурен е Тайсън. "Така че, ако краят на света дойде през 2020 г., вината няма да е във Вселената”, каза той.

Президентските избори в САЩ ще се проведат на 3 ноември, като вече е започнало предсрочно гласуване в няколко щата. Настоящият президент на САЩ Доналд Тръмп се кандидатира за втори мандат и ще се бори за поста с кандидата на демократите Джоузеф Байдън. Ще бъде избран не само президентът на САЩ, но и една трета от Сената, пълният състав на Камарата на представителите, както и редица губернатори и хиляди служители на местните законодателни и изпълнителни органи.

Най-четени