Атаката срещу Института по криминалистика в Брюксел – за унищожаване на улики 29.08 | 13:53

Петима души вече са задържани за нападението, по всяка вероятност срещу тях вече се водят дела

От iNews.bg

Причината за атаката срещу Института по криминалистика в Брюксел е твърде вероятно да е била унищожаване на улики. Това сочи съобщение на прокуратурата в белгийската столица. Най-сериозно пострадала от пожара е една от лабораториите, занимаваща се с анализи и обработка на ДНК. "Ясно е, че заподозрените са били заинтересовани да унищожат улики по делото срещу тях”, казва представител на прокуратурата, предаде "РИА Новости”.

От думите му става ясно и че въпросните заподозрени по всяка вероятност вече са познати на органите на реда. Петима души вече са били задържани във връзка с инцидента от тази нощ. Те са били забелязани много близо до мястото на инцидента малко след като той се е случил. Засега имената им не се съобщават, но след като от прокуратурата казват, че заподозрените имат интерес да унищожат улики по дело срещу тях, означава, че те вече са имали работа с властите.

Междувременно стана ясно и че разпространената по-рано версия, че е нападателите са използвали автомобил като таран, за да преодолеят оградата и да проникнат в Института, не е вярна. Според прокуратурата те са срязали загражденията и така са успели да проникнат вътре.

Водещи

Най-четени