Атентаторът от Истанбул записал клипче от площад Таксим (ВИДЕО) 03.01 | 09:12

Турските медии разпространиха видеозаписа

От iNews.bg

Още миналия ден се появиха записи и снимки на атентатора от истанбулския нощен клуб в новогодишната нощ. Турските медии обаче разпространиха ново клипче, на което ясно се вижда лицето на извършителя. То е взето от телефона на стрелеца и е заснето на централния площад Таксим в мегаполица.

Видеото всъщност било разпространено от терористичната групировка "Ислямска държава" чрез приложението за текстови съобщения Телеграм.

Междувременно се проведе нова спецакция за залавянето на терориста миналата нощ в истанбулския район "Зейтинбунру". Операцията обаче пак приключи без арест.

Според последната информация мъжът, отнел близо 39 живота и ранил над 69 души в истанбулската дискотека, е стигнал до там с такси. Оръжието си - автомат "Калашников", пренесъл в черна чанта в багажника на колата. Изстрелял между 150 и 180 патрона - 6 пълнителя, които държал в раницата си, съобщава bTV. Раницата била намерена от властите.

Полицията в южната ни съседка вече разполага с отпечатъците на извършителя. Това, което е ясно, е, че терористът има изключително добра военна подготовка и вероятно ще бъде много трудно да бъде заловен жив.

1831094

Водещи

Най-четени