Багдад: До края на 2016 г. ликвидираме „Ислямска държава“ 12.02 | 19:04

Турция да изтегли войските си от нашата територия, призова иракският премиер

От iNews.bg

Ирак възнамерява да ликвидира съществуването на "Ислямска държава" на своя територия. Правителството на страната планира да освободи всички свои територии, които са окупирани в момента от терористичната групировка. Плановете са това да се случи до края на годината. Това обяви иракският премиер Хайдер ал Абади, предаде "РИА Новости".

Според думите на иракския премиер за целта ще помогнат и реформите, които се осъществяват в правителствените войски, които правят армията по-ефективна. В началото на конфликта с "Ислямска държава" Ирак не е успявал да се справя успешно с отрядите на терористите, тъй като са му липсвали войници. Благодарение на набирането на доброволци нещата са се променили.

Хайдер аль-Абади призова и турските войски да се изтеглят от територията на Ирак, тъй като се намират там абсолютно незаконно. "Не може каквито и да било чужди въоръжени сили да се разполагат на наша територия без за това да е получено разрешение от Багдад. Вярвам, че Анкара ще се вслуша в нашия призив. Ако Турция иска, може да ни помогне и без да изпраща свои войски", заяви Ал Абади по време на Мюнхенската конференция по въпросите на сигурността.

Водещи

Най-четени