Балканска драма: другарско събиране на българин и сърбин приключи със смърт 12.02 | 15:57

Наш сънародник застава пред съда за убийство

От Христина Рафаилова

28-годишен българин ще застане пред малтийски съд за убийството на сърбин. 

Според обвинението нашенецът е пробол с джобен нож в сърцето Драголюб Кристич, информира Malta Today.  

Жертвата е живял в Малта през последната една година. Мъжът е бил строителен работник.

Тялото му е намерено на първия етаж на жилищен комплекс. Апартаментът бил нает от нашия сънародник. Според разследващите Кристич е бил прободен около 14:15 ч. Час преди това българинът поканил жертвата си на гости. 

Нашенецът бил с компания от двама македонци. Те срещнали сърбина в неделя вечерта и го поканили да купонясват заедно в апартамента на българина. Нито един от гостите на нашенеца не го познавал отпреди това. 

Партито се развихрило до крайна степен. Домоуправителят обаче се подразнил от високата музика. Той отишъл в апартамента на нашенеца и заплашил, че ще спре електрозахранването, ако не бъдат намалени децибелите. 

Малко след това домоуправителят изпълнил заканата си.

Българинът се ядосал на случилото се, но решил, че някой от гостите му е прекъснал тока. Това станало повод за скандал, при който сънародникът ни извадил нож и пробол Кристич. 

Полицията все още разследва случая, тъй като скандалът се е случил на третия етаж, а тялото на сърбина е намерено на първия. Органите на реда не изключват възможността жертвата да се е опитала да избяга от нападателя си. Също така се работи по версията, че един от македонците също е участвал в свадата. 

Водещи

Най-четени