Барак Обама към американците: Живейте живота си 07.08 | 17:11

Президентът на САЩ участва в ток шоуто "Тази вечер" с Джей Лено

От Лазар Тодоров

"Терористите разчитат на идеята, че ще бъдем тероризирани". Така американският президент Барак Обама се обърна към зрителите по време на свое участие в ток шоуто "Тази вечер" с Джей Лено. Той посъветва американците още да продължат да живеят живота си.

Обама изтъкна, че вероятността да се загине в терористичен атентат е много по-малка, отколкото в автомобилна катастрофа.

Появата на президента в шоуто на Джей Лено идва дни, след като Държавният департамент на САЩ закри повече от дузина американски посолства в Близкия Изток и Северна Афтика заради терористична заплаха.

В отговор на въпрос дали американците трябва да отменят плановете си за пътуване Обама отрече, но допълни, че хората трябва да приложат здрав разум и да се допитат до Държавния департамент преди пътуването им, за да се уведомят за потенциална заплаха в опасните зони.

По време на разговора между Обама и Лено бяха засегнати и теми, свързани с бившия сътрудник на ЦРУ Едуард Сноудън, заради когото се обтегнаха отношенията между САЩ и Русия.

Обсъдена бе темата за евентуалния претендент за следващия президентски мандат Хилари Клинтън, като Обама се пошегува, че бившата първа дама страда от постадминистрационен синдорм – в момента, в който напусне Белия дом, вече изглежда по-свежа и отпочинала.

Водещи

Най-четени