Бащата на убитата журналистка: "Фланаган е бил луд човек с пистолет" 27.08 | 11:23

Анди Паркър иска строги закони за притежанието на оръжие

От Велина Дерилова

Бащата на убитата 24-годишна журналистка Алисън Паркър каза, че иска да направи така, че психично болните да не могат да се сдобиват с оръжия. "Фланаган е бил луд човек, който се е добрал до пистолет", каза Анди Паркър в интервю за телевизия Fox News в сряда вечерта.

"Ще направя нещо, каквото е нужно, за да се приеме закон за оръжията – трябва и хората, и политиците да се засрамят и да направят така, че да няма пролуки в правилата", допълни още Паркър. Според него друга необходима мярка е миналото на желаещите да притежават оръжия да бъде щателно проверявано, за да не могат психично нестабилни лица да имат достъп до тях.

Все още не е ясно как точно Фланаган се е сдобил с оръжието, използвано при атаката, и дали е имало нещо в миналото му, което би попречило на покупката на пистолет.

Познати на 41-годишния стрелец, който е бивш репортер в телевизията работодател на убитите WDBJ7, го описват като нестабилен. Според доклад той е бил уволнен след серия от конфронтации със свои колеги през 2013 г.

След като Флнаган открива огън срещу двамата журналисти и интервюираната от тях жена, той изпраща дълъг факс до ABC News, в който твърди, че е бил дискриминиран и споменава други масови убийци. След престрелката той публикува в социалните медии видео, на което е записано деянието.

Приятелят на Алисън Паркър Крис Хърст, който също е репортер в WDBJ7, отрече твърденията на Фланаган за дискриминация. "Алисън и Адам не таяха никаква злоба в себе си и не са изразявали ненавист или зложелателност", допълни Хърст. "Наистина вярвам, че никой в WDBJ7 не е бил умишлено груб или дискриминиращ с него.

Вестър Фланаган е работил като репортер в телевизията по-малко от година – от март 2012-а до февруари 2013-а г. След като е уволнен, полицията го извежда от сградата и моли служителите да позвънят на 911 ако се върне.

Припомняме ви, че 41-годишният мъж застреля в пряк ефир двама свои бивши колеги от местна телевизия в щата Вирджиния. По-късно той се простреля, след като избягал с автомобил, преследван от полицията.

Водещи

Най-четени