Бедствено положение в САЩ и Канада заради силна снежна буря (видео) 18.01 | 19:44

Над 120 хиляди домакинства в Америка останаха без ток поради паднали дървета и скъсани електропроводи, хиляди полети бяха анулирани

От iNews

Силна снежна буря, съпътствана от обилен снеговалеж, удари източната част на САЩ и Канада. Хиляди полети бяха анулирани, предаде Франс прес. Над 120 хиляди домакинства в Америка останаха без ток късно вчера следобед поради паднали дървета и скъсани електропроводи. 

Над 1700 вътрешни и международни полета бяха отменени вчера, след като в неделя бяха анулирани други повече от 3000. 

И през следващите 24 часа предупреждение за снежна буря остава в сила в седем американски щата - от Северна Каролина на юг до Мейн. Значителни валежи от сняг очакват и най-североизточните части от  страната. Метеоролозите прогнозираха обилен снеговалеж в северната част на щата Ню Йорк и в планинските райони на региона Нова Англия.

В големи части от канадските провинции Квебек и Онтарио беше издадено предупреждение за виелици. Много училища са затворени.

Прогнозите са за до 60 сантиметра сняг в Торонто. От и до летището на най-многолюдния канадски град бяха анулирани 201 полета - повече от половината от планираните.

Причината за лошото време е преминаващ над източното крайбрежие на САЩ и Канада дълбок атлантически циклон. Според прогнозите нови силни бури се очакват към края на седмицата и времето над тези райони ще е динамично.  

 

Водещи

Най-четени