Бежанци подпалиха френската "Джунгла" (СНИМКИ/ВИДЕО) 26.10 | 08:55

Инцидентът стана във втория ден от изселването на бежанците

От iNews.bg

Огромен пожар се разгоря на територията на незаконния бежански център край френския град Кале - "Джунглата. От лагера се издига гъст черен дим, като най-вероятно огънят е бил подпален от някой от бежанците. Имало малка експлозия (вероятно от бутилка газ), от която именно тръгнал огънят.

Макар властите да обясняваха как работата по премахването на незаконните домове да върви спокойно и да очакваха размирици след няколко дни, изглежда през миналия ден е настъпил пълен хаос. Част от хората категорично отказали да напуснат импровизираните си жилища.

Само преди два дни започна изселването на хора от мястото, където живееха между 6000 и 8000 човека, основно от Судан, Афганистан и Еритрея. До момента са преместени на 4000 души и са транспортирани до 300 други центрове в страната.

1795520

Припомняме, че в понеделник се наложи полицията да използва сълзотворен газ, за да спре агресията на мигрантите. Тогава бяха запалени и няколко кофи и химически тоалетни.
1795546
Министерството на вътрешните работи на Франция в понеделник започнa разселването на мигрантите и демонтирането на постройките и палатките там. На нелегалните бежанци бяха дадени 72 часа, за да напуснат доброволно. 

Още снимки можете да видите в нашата ГАЛЕРИЯ.

Най-четени