Бездомни кучета изядоха четирима души в парк 08.01 | 11:47

Кошмарен инцидент споходил столицата на Мексико, след като изгладняла глутница кучета разкъсала и изяла четирима души, измежду които и бебе

От Ивайло Коралски

Кошмарен инцидент споходил столицата на Мексико, след като изгладняла глутница кучета разкъсала и изяла четирима души, измежду които и бебе, съобщава Miamiherald.

Телата на убитите са открити през последните две седмици.

Фаталните атаки били направени на териториите на парк, намиращ се в един от най най-бедните райони на Мексико.

Жертвите са 26-годишна майка и нейното едногодишно дете. Телата им били открити на 29 декември, като от въпросните липсвали крайници и парчета плът.

Миналия петък (4 януари), пък били открити останките на момче и момиче, съответно на 16 и 17 години.

Полицията вече е задържала около 30 бездомни кучета, които ще бъдат щателно изследвани за останки от човешка плът и кръв.

Според властите повечето кучета били изоставени от техните собственици:

"Много хора, които искат да се отърват от своите кучета, просто ги пускат на свобода на улицата. Това ще създаде ужасна омраза към уличните кучета, съответно ще доведе до още трагични случаи", признава президентът на мексиканската асоциация за защита на правата на кучетата Антемио Мая.

Март 2012 година подобен инцидент разтресе и родната общественост. Тогава глутница кучета разкъсаха проф. Ботьо Тачков, който по-късно почина от раните си.

Водещи

Най-четени