Безпрецедентни мерки за сигурност на срещата на Г-20 в Анталия 14.11 | 15:22

Районът е блокиран от полицията, проверява се всеки автомобил, летището е отцепено

От Кристиан Костурков

Властите в Турция са предприели безпрецедентни мерки за сигурност във връзка със срещата на лидерите на Г-20, което се провежда днес и утре в местния курорт Анталия. В голяма част от предградието Белека, където ще се проведе събитието, напълно е освободено от туристи, не се допускат частни автомобили, нито коли на градския транспорт. Всички входно-изходни точки на града са затворени. Някои от хотелите в района също са опразнени.

В същото време обслужването на пътниците на летището в Анталия става само на единия терминал. Вторият е затворен и там се обслужват единствено участниците в срещата и гостите на форума. През него минават и представителите на медиите, които получават акредитациите си след проверка на място.

"Терминалът работи единствено за участниците в срещата. Територията около него е отцепена от полицията. В района не се допускат нито таксита, нито автобуси. Терминалът ще работи в такъв режим до 20 ноември”, разказва един от служителите му пред "РИА Новости”.

В същото време в радиус от 200-300 км около Анталия по всички пътища има  полицейски постове. Проверява се щателно абсолютно всеки автомобил, който се движи по посока на града. Поради засилените мерки за сигурност са се образували огромни задръствания. Цялата акватория около курортния град е била щателно проверена от бреговата охрана, там не се допускат никакви плавателни съдове, забранени са и водните атракции за туристите.

За времето на срещата на Г-20 за сигурността в района ще се грижат 1400 пътни полицаи и още 12 хил. служители на реда от други дирекции. Според информация на турските медии за подготовката и организацията на срещата на Г-20 вече са били изхарчени 100 млн. долара. 

Водещи

Най-четени