Безразборна стрелба в Пенсилвания взе три жертви 06.08 | 08:44

Мъж откри огън по участници в градски съвет – още трима са ранени

От Филипа Тодева

Трима души бяха убити и още трима ранени при стрелба на заседанието на градски съвет на градче в източната част на Пенсилвания.

Първоначално мъжът стрелял срещу стената на едно от помещенията и след това нахълтал в него. Служител на местната власт успял  го спре малко след  фаталните изстрели. Той се добрал  убиеца и успял да  обърне оръжието към тялото на  самия нападател и да го простреля. 

След края на кървавата сцена убиецът бил закаран в местната болница. Малко след това той е бил изпратен в ареста, съобщават местните власти, цитирани от Guardian. 

Нападателят открил стрелбата по време на месечната среща на Съвета на  Рос Тауншип. 

Оръжието на престъплението е било автоматичен пистолет с оптичен мерник. Един от свидетелите на драматичното събитие разказва, че след първите изстрели всички присъстващи легнали на пода. 

"По време на стрелбата една жена отвори вратата на залата. Един мъж я избута, за да я спаси. Това обаче му коства живота", добави той. 

След първоначалните изстрели нападателят спокойно излязъл и отишъл до колата си, откъдето взел друго оръжие.  При връщането му в залата представителят на местната власт успял да го сграбчи и да го простреля. 

Рос Тауншип има 5,500 жители. Срещата на местния съвет традиционно се провеждала в 7 часа сутринта всеки понеделник

Водещи

Най-четени