Белгийската полиция хвана поредните двама терористи 16.09 | 16:33

Арестуваните са двойка, мъжът писал в интернет, че готви нападение

От iNews.bg

Белгийските власти задържаха поредните джихадисти. Полицията е арестувала двама души при антитерористични операции в Брюксел и в югоизточната част на страната, съобщи федералната прокуратура. Органите на реда са претърсили две жилища в брюкселските квартали Харен и Шаарбек и още едно в Лиеж във френско говореща Валония.

Двамата арестувани ще бъдат разпитани от следователи, а съдия ще реши дали да останат по-дълго зад решетките, се казва в съобщението. Посочва се, че специалните операции са по разпореждане на съдия, който се занимава с престъпления, свързани с тероризъм, и са в рамките на продължаващо федерално разследване на дейността на терористична група.

Белгийският телевизионен канал RTBF съобщи, че задържаните са 28-годишен мъж и приятелката му. Мъжът бил активен в интернет платформа и от съобщенията му се разбира, че се готви да извърши нападение, съобщи RTBF. Сега властите ще проверяват дали има връзка между неотдавна арестуваните потребители на платформата Telegram във Франция и задържания в Белгия мъж, предаде БГНЕС.

Водещи

Най-четени