Бесен на Google се опита да подпали централата на компанията 06.07 | 09:15

Полицията успяла да го задържи чак при четвъртия му опит да атакува интернет гигантът

От iNews.bg

Ядосан на Google американец 3 пъти е нападал централата на интернет гиганта през последните 3 месеца. Първият инцидент е станал на 19 май. Тогава човекът е хвърлил коктейл "Молотов” по една от безпилотните коли, обикалящи сградите на компанията в Калифорния. Опитът не е бил успешен и на автомобила са били нанесени минимални щети.

В началото на юни приблизително на същото място мъж е стрелял по една от сградите. Пристигналите на място полицаи са открили няколко дупки от куршуми в прозорците на едно от зданията, предаде "РИА Новости”. В края на месеца е било осъществено трето нападение. Тогава по автомобил на Google отново е бил хвърлен коктейл "Молотов”. За разлика от първия път обаче опитът е бил успешен и колата е била напълно унищожена.

Органите на реда са успели да задържат нападателя чак на 30 юни. Тогава той отново е пристигнал в района на сградите на интернет гиганта. Арестът е станал след като един от служителите е разпознал мъжа от предишните нападения. Пристигналите на място униформени са успели да го хванат, а у него е бил открит и калъф за оръжия, в който се оказало, че има взривно вещество.

Нападателят е 30-годишният Раул Диас. Според собствените му обяснения той е бил бесен на Google за това, че компанията непрекъснато го следи и наблюдава действията му. Поради тази причина той осъществил и всички нападения срещу централата на интернет гиганта, за които също е направил самопризнания.

Водещи