Бивши шпиони и ПР-специалисти ще чистят репутацията на Строс-Кан 30.05 | 09:39

Бившият шеф на фонда е обвинен в сексуално посегателство

От Деляна Петкова

Бившият шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Доминик Строс-Кан събира екип от висококвалифицирани детективи, бивши шпиони и ПР-специалисти, за да изчисти репутацията си, предаде "Ройтерс", цитирана от БНР.

Припомняме ви, че Строс-Кан беше арестуван в Ню Йорк по обвинение в сексуално посегателство към камериерка. По тази причина и се наложи да подаде оставка от поста си начело на фонда.

Сред специалистите, с които Строс-Кан се е свързал досега, има бивши шпиони от ЦРУ, опитни криминални следователи от Ню Йорк и някои от най-добрите пиар специалисти във френскоезичния свят.

Строс-Кан, който e под домашен арест в Ню Йорк, отрече обвиненията в престъпен сексуален акт, опит за изнасилване, сексуален тормоз, незаконно поставяне под запрещение и насилствено докосване.

Делото вероятно няма да влезе в съда още няколко месеца, отбелязва Ройтерс.

Междувременно с пълна сила вървят консултациите за избор на нов директор на МВФ. Засега най-голяма подкрепа получава френският министър на финансите Кристин Лагард. Тя офицално потвърди намерението си да се кандидатира за поста през миналата седмица.

Водещи

Най-четени