Близо 120 млн. са рече регистрираните с COVID-19 по света 14.03 | 19:10

Има обаче и много скрити случаи, тъй като много бедни държави не могат да правят достатъчно тестове

От iNews.bg

Близо 120 милиона случая на коронавирус са регистрирани по света от началото на Covid пандемията, като почти 2,65 милиона от регистрираните заразени са починали, съобщи Франс прес, цитирайки свое преброяване въз основа на официални информации към 13:00 ч. българско време, предаде БНР.

Агенцията отбелязва, че регистрираният брой на случаите на коронавирус по света е част от реалния, тъй като някои страни тестват само хора в тежко състояние, а голям брой бедни държави не са в състояние да правят достатъчно тестове.

С увеличаването на наличните тестове и подобряването на методите за проследяване на контактите на заразените броят на отчитаните случаи като цяло е нараснал, отбелязва АФП.

САЩ са най-тежко засегнатата от пандемията държава, с най-много заразени - близо 29,5 милиона и над 534 хиляди починали. Следват Бразилия, Мексико, Индия и Великобритания.

Чехия е на първо място по брой смъртни случаи с коронавирус на 100 хиляди жители - 217. Следват Белгия, Словения, Великобритания и Черна гора.

Водещи