Близо 40 джихадисти са били ликвидирани в Ирак 12.09 | 18:48

Сред тях е и един от съветниците на главатаря на „Ислямска държава”

От iNews.bg

Близо 40 терористи от групировката "Ислямска държава” са били убити през изминалото денонощие при въздушни удари на ВВС на международната коалиция в северната иракска провинция Найнава. По данни на телевизия "Ал Сумария” става въпрос за 37 души. Сред тях има и висшестоящ член на терористичната организация. Това е Абу Ибрахим ал Хадиди, който напоследък е бил съветник на главатаря на ИД Абу Бакр ал Багдади.

Автомобилният конвой, в който бил Ал Хадиди, бил атакуван близо до село Газил, южно от град Мосул. Съобщава се също, че при бомбардировка на щаба на "Ислямска държава” в предградие на Мосул, е бил ликвидиран още един висш представител на джихадистите – Висам Исмаил ас Сабауи. Той отговарял в Мосул за мобилизацията на новобранци в специалното подразделение на ИД "Лъвчетата на халифата”, където влизали юноши, преминали физическо и идеологическо обучение за терористи самоубийци, предаде БГНЕС.

"Лъвчетата на халифата” съществува от началото на 2015 г. В последно време те участват в бойни действия и все по-често стават камикадзета при извършване на атентати. На няколко пъти членове на специалното подразделение са екзекутирали пленници, за което свидетелстват разпространявани от терористите видеозаписи. 

Водещи

Най-четени