Богатството на Янукович смая украинците (СНИМКИ/ВИДЕО) 23.02 | 11:43

Какви находки има в изоставената резиденция и бягството на президента

От Антония Михайлова

Цяла Украйна обсъжда богатството на Виктор Янукович, открито в резиденцията му в Межигорие, където се стичат хиляди хора. Стопанинът ѝ, заедно с охраната си, е напуснал Межигорие през нощта на събота, 22 февруари.

Появиха се дори кадри с неговата евакуация от камерите за видеонаблюдение. Първи излита вертолет – по всяка вероятност с Янукович на борда. След това напускат редица камиони, вероятно натоварени с документи и ценности. Но дори това, което не е успял да вземе със себе си украинският президент, смая посетителите. Те дори наричат Межигорие "музей на корупцията".

Сред откритите вещи има платежни документи за милиони долари, дори бележка за подкуп за търг – 40 000 долара. Или например приемо-предавателен протокол за 12 милиона долара в брой. Открити са и златен медал с тегло 1 кг с портрет на Виктор Янукович и множество златни гривни.

Очевидно ще има още много находки. Резиденцията Межигорие заема 7 хектара и на територията ѝ се намира гараж с десетки ретро автомобили, няколко яхти и катери, личният зоопарк на президента, басейн-аквариум с живи риби, сауна с инициалите на Виктор Янукович, голф клуб, лична бензиностанция, боксов ринг, старинна платноходка в естествена големина и богато декорирани интериори.

Сега във Върховната Рада е регистриран проект за постановление за връщането на Межигорие в общинската собственост, предава тв каналът "Россия 24".

Вижте в галерията как царски си е живеел Янукович, а във видеото вижте неговото бягство.

Водещи

Най-четени