Бомбаджията от Ню Йорк бил фен на Бин Ладен 21.09 | 11:27

Ахмад Хан Рахами обвинявал Вашингтон за убийства на мюсюлмани в Близкия Изток

От iNews.bg

Заподозреният за организирането на взривовете в американските щати Ню Йорк и Ню Джърси Ахмад Хан Рахами си водел дневник, в който се възхищава от лидера на терористичната организация "Ал Кайда” Осама бин Ладен и обвинява американските власти за убийства на мюсюлмани в Афганистан, Ирак, Сирия и Палестина, предаде БГНЕС.

По информация на агенция Асошиейтед прес Рахами бил почитател и на родения в САЩ ислямски проповедник Ануар ал Авлаки, който беше ликвидиран при въздушен удар на САЩ през 2011 година.

"Звукът от експлозиите ще се чува на улицата. Изстрели по вашите полицаи. Смърт на вашето потисничество”, завърша дневникът на Рахами, според прокуратурата.

На арестувания Рахами вече са предявени обвинения в използването на оръжие за масово унищожение и извършване на взривове на обществени места.

В събота вечерта в западната част на Манхатън, в град Ню Йорк избухна взрив, който рани 29 души. Ден по-късно на жп гара в Елизабет, щата Ню Джърси беше намерен подозрителен пакет, който се взриви докато робот го обезвреждаше.

Досега нито една терористична организация не е поела отговорност за взривовете.

Водещи

Най-четени