Бразилски политици се скараха, а накрая решиха спора на ММА ринг пред пълни трибуни ВИДЕО 15.12 | 13:01

Уникалният начин на политически диалог се превърна в тотален хит и боят между двамата е сред най-гледаните неща напоследък в нета

От iNews.bg

Политическите различия винаги с апредизвиквали ескалация на напрежение, но рядко водят до истинска физическа разправа. На уникално шоу станаха свидетели зрителите във физкултурен салон в град Борба, намиращ се на 90 км. от столицата на щата бразилския щат Амазонас - Манаус.

Един срещу друг в брутална ММА битка се изправиха кмета на града Симао Пейшото и бившият му съветник Ерениу да Силва. Да Силва, известен с прякора Мирико, се ядоса, че кметът не е поддръжник на изграждането на аквапарк на река Мадейра. Той нарече Пейшота "прогнил измамник", което доведе до ексалация на напрежението.

Кметът на град Борба прие предизвикателството и публикува видео, на което се вижда готовността му да победи своя противник с удар в дланта. "Покажи си лицето!", каза градоначалникът.

Впоследствие Пейшото смекчи тона, след като жителите на града заявиха, че смятат поведението му недостойно за кмет. Той обаче уверие, че е готов да участва в битка, в която ще има правила. "Аз не съм уличен боец... аз съм кмет на община Борба. Ако той наистина иска да се бие... ние сме готови да се бием... аз винаги съм бил победител", каза кметът в официалната си фейсбук страница.

Така битката се състоя на 12 декември във физкултурния салон на местното училище. Там бе изградена клетка и двамата влязоха в схватка по правилата на ММА. На трибуните нямаше нито едно свободно ямсто, а билетите се плащаха.

Пейшото влезе в залата, придружен от помощници, носейки черно наметало с надпис "Исус". Той погледна заплашително своя противник.

39-годишният Пейшото се справи по-добре с ударите с ръце, докато  45-годишния да Силва разчиташе на лоу кикове. В първия рунд кметът събори съперника си, а препълнената зала изрева, но Мирико успя да се изправи. Да Силва продължи да удря краката на Пейшото и в края на последния трети рунд кметът имаше проблеми да стои на краката си. "Той едва ходеше", пише уебсайтът на BNC Amazonas. Въпреки това Пейшото спечели със съдийско решение.

Водещи

Най-четени