Братът на Писторуис също е обвинен в убийство 25.02 | 10:55

Блъснал мотоциклетистка през 2008 година

От Владислав Рашков

Скандалът с параолимпийкия шампион Оскар Писториус придоби нови измерения, след като стана ясно, че брат му Карл също е обвинен в убийство, пише The Guardian.

Той се е явил на делото си миналата седмица, като са му били повдигнати обвинения за това, че е блъснал жена, шофираща мотоциклет, и я е убил на място. Случаят датира от 2008 г. Карл отрича обвинението, както и това, че тогава е употребил алкохол.

Следващото изслушване на Карл Писториус е през март 2013 г., а самият той отказа медийни изяви и не коментира отправените му обвинения.

Той е отишъл в къщата, където живее и брат му Оскар, който бе пуснат под гаранция в петък (22 февруари).

"Няма съмнение, че обвинението не е справедливо и то ще бъде обжалвано. Карл съжалява за случилото се. Той не е употребявал алкохол, което потвърждава, че това е бил нещастен случай", каза адвокатът му.

Оскар Писториус от своя страна е обвинен в убийството на приятелката си, която бе застреляна в нощта след Св. Валентин.

Според прокуратурата Писториус е стрелял през вратата на банята. Не се изяснява обаче дали той е направил това преднамерено, или я е помислил за крадец, каквито информации се появиха. Според обвинителите това не е толкова важно, тъй като той е стрелял с идеята да причини смърт.

Водещи

Най-четени