Британският парламент ще обсъди евентуална отмяна на визитата на Тръмп 01.02 | 13:00

1,6 млн. души се подписаха против посещението на американския президент при кралицата

От iNews.bg

Британският парламент реши да обсъди гражданските призиви за отмяна на официалната визита в Лондон на американския президент Доналд Тръмп. Това съобщава в. "Гардиън", цитиран от Фокус.

Решението бе взето, след като петиция с подобно искане събра подписите на 1,6 млн. граждани на Обединеното кралство. Дебатът ще се състои на 20 февруари в Уестминстър Хол.

Междувременно бе стартирана и друга подписка – в подкрепа на посещението на Тръмп. Към момента тя е събрала подписите на 114 000 британски граждани.

Припомняме, че британският премиер Тереза Мей отправи покана за официално посещение в страната към новия американски президент Доналд Тръмп по време на правителствената си визита в САЩ предната седмица. Мей стана първият държавен лидер в света, приета от Тръмп, след като пое поста в Белия дом.

Според голяма част от британците обаче милиардерът президент на САЩ не заслужава честта да се срещне с британската кралица Елизабет Втора, което по протокол трябва да стане при държавна визита на подобно ниво.

Водещи

Най-четени