Бронежилетки за тексиметровите шофьори в Ню Йорк 20.04 | 13:16

Ежемесечно нападенията са над 300

От Елена Коцева

Таксиметровите шофьори в Ню Йорк, които имат сключен договор с фирми за повикване по телефона, започват да ходят на работа с бронежилетки. Това става задължително правило за компаниите, стъобщава Lenta.ru.

В града по поръчка са доставени повече от 30 000 бронежилетки, от тях повече от половината са предназначени за таксиметрови шофьори, а останалите - за служители на охранителни форми.

Стойността на една бронежилетка и около 400 долара. Те защитават както от нападения с хладно оръжие, така и от калибър девет милиметра и патрони Магнум 357.

Има и план за раздаване на предпазните средства – първо ще се започне с таксиметровите шофьори, които работят нощна смяна и то най-вече в кварталите, където най-често се случват инциденти с клиенти – Бруклин и Южен Бронкс.

Такситата, които работят на предварително повикване в Ню Йорк, се отличават с черния си цвят за разлика от колите, които подбират клиентите си от улицата и които са жълти. Но точно тези жълти таксита рязко влизат в такива опасни райони на града, където "черните им колеги" са задължени да работят и не могат да отказват услуга.

Ежемесечно над таксиметрови шофьори в Ню Йорк нападенията са повече от 300. Не са рядкост и смъртните случаи. Само за тази година те са два, и двата в Бруклин.

Най-четени