Брюксел ще решава да отпаднат ли турските визи през септември 01.08 | 18:49

На посещение в Турция е високопоставен американски генерал

От iNews.bg

Европейската комисия ще реши през септември дали Турция е изпълнила изискванията да отмяна на визите. Засега Анкара не е изпълнила 5 от общо 72 условия, обяви говорител на комисията. Турция се надяваше безвизовият режим с Евросъюза да стартира от 1 юли, предава БНТ.

20 преподаватели от университет в турския град Анталия са били задържани погрешка, от тях е било поискано извинение. Арестите, свързани с опита за преврат продължават, на посещение в Турция е високопоставен американски генерал.

Генерал Джоузеф Дънфорд, председател на Съвета на началник щабовете на въоръжените сили на Съединените щати е на посещение в Турция, в момент когато Анкара засилва исканията си за екстрадирането на Фетулах Гюлен от Калифорния. Визитата на Дънфорд включва посещение в базата Инджирлик и разговор с премиера Йълдъръм.

Още 11 турски командоси бяха арестувани заради атаката на хотела в Мармарис, където се намираше президентът Ердоган в нощта на опита за преврат. Счита се, че целият отряд без един човек вече е разкрит.

Водещи

Най-четени