Бунтове срещу мароканци в Каталуния 20.08 | 13:48

Вандали нападаха консулство на африканската държава, оскверниха и джамия

От iNews.bg

Терористичните актове в Каталуния предизвикаха бунтове и вандалски прояви в автономаната испанска област. След като вчера полицията разпръсна антиимигрантски митинг, днес неизвестни засега са нападнали директно консултсвото на Мароко в град Тарагона. По данни на агенция Maghreb Arab Press, в следствие на вандалския акт сградата на дипломатическото представителство е била опръскана с червена боя. Работещите в консулството веднага извикали полиция. Когато униформените дошли, от нападателите нямало и следа. Органите на реда са започнали следствени действия за установяването им.

Недалеч от Тарагона, в град Монблан, също е имало вандалски прояви. Отново неизвестни засега лица са нападнали и осквернили местната джамия. На стените на молитвения храм са били изписани расистки надписи, предаде ТАСС. Имало също и заплахи за убйство на членове на мароканската общност в Испания.

Вероятно повод за агресията срещу марокански и мюсюлмански сгради е фактът, че цялата терористична клетка, организирала и осъществила атентатите в Барселона и Камбрилс, е от марокански произход.

Водещи