Бунтовниците вилнеят в Алепо, убиха над 50 жители и деца 30.10 | 19:27

Взривиха кола-бомба, обгазиха десетки с химическо оръжие

От iNews.bg

Сирийските бунтовници са засилили днес офанзивата си, която започнаха в петък срещу правителствените сили в Алепо с цел да разкъсат обсадата на режима над контролираните от опозицията райони на града. Това съобщи Сирийският център за наблюдение на правата на човека, базиран в Лондон, предаде ДПА.

Те са изстреляли десетки ракети по контролираните от режима зони в западната част на северния град, посочи неправителствената мониторингова организация, разполагаща с широка мрежа от информатори в Сирия.

Най-малко 38 мирни жители, включително 14 деца, са загинали в резултат на бунтовническия обстрел по Западно Алепо през последните две денонощия.

Градът е бил разтърсен днес от мощна експлозия на кола-бомба, взривена от бунтовниците в западните му покрайнини. Мишена на атаката са били правителствените сили, каза още центърът, без да съобщи за жертви.

Сирийската армия и нейните съюзници от своя страна са подложили бунтовниците на интензивен обстрел в опит да спрат настъплението им към Западно Алепо.

Най-малко 17 бунтовници са били убити от снощи, съобщи още центърът. Той допълни, че правителствените сили също са дали жертви, но не е в състояние да уточни техния брой.

Сирийските държавни медии съобщиха, че бойци на въоръжените формирования в Алепо са изстреляли днес химическо оръжие по район под контрола на правителството, което предизвикало задушаване на 35 души, предаде Ройтерс.

Представител на бунтовниците определи твърдението като лъжа.

Водещи

Най-четени