Бурята „Юнис“ взе 10 жертви в Западна Европа (ВИДЕО) 19.02 | 12:19

За кратко време в социалните медии бяха споделени стотици снимки и видеоклипове от цялата страна на срутени огради и преобърнати коли

От iNews

Броят на загиналите от бурята "Юнис" в Западна Европа нарасна до 10, след като днес АФП съобщи за още четири жертви, предава БГНЕС.

Броят на загиналите от бурята в Нидерландия се е увеличил до четири, според холандските спасителни служби. Смъртните случаи са в резултат на паднали дървета и други злополуки. В Хага няколко десетки къщи бяха евакуирани поради опасност от срутване на камбанария. В Германия загина шофьор, след като дърво падна върху колата му. "Юнис" е причинила смъртта на 60-годишен мъж в югоизточната част на Ирландия.

Бурята "Юнис", която по-рано връхлетя Нидерландия, вчера нахлу в Обединеното кралство с пълна сила, като събори покриви и дървета, смачка коли и попречи на самолети да кацнат на летище "Хийтроу" в Лондон, а милиони бяха принудени да останат по домовете си, за да се защитят от ураганните ветрове.

Метеорологичните служби на Обединеното кралство обявиха, че времето в петък ще представлява "опасност за живота", тъй като се очакваше вятърът да набере скорост до 200 км. в час, което е най-високата скорост на вятър, регистрирана в Англия. 

За кратко време в социалните медии бяха споделени стотици снимки и видеоклипове от цялата страна на срутени огради и преобърнати коли. Покривът на лондонската O2 Арена също бе сериозно повреден от силния вятър. 

Хората, принудени да останат вкъщи заради лошото време обаче се обърнаха към интересен източник на забавление. Лайв стрийм в Ютуб на борещи се със силните пориви на вятъра самолети събра повече от 200 000 зрители. Видеото на канала Big Jet беше придружено от коментар от водещия Джери Дайър, който забавляваше зрителите и окуражаваше пилотите, чиято задача да овладеят управляваните от тях самолети, изглеждаше почти невъзможна. "Голяма похвала за пилотите и екипажите, работещи по летищата", каза Джери, докато затаилите дъх зрители наблюдаваха как самолет се люлее във въздуха сякаш е направен от хартия, а друг се плъзга по цялата писта.

 

Водещи

Най-четени