Буш е същият като Хитлер, ученици? 12.09 | 15:39

Как едно сравнение може да изправи косите на американците

От Филипа Тодева

Учителка в обществено училище във Вашингтон е възложил на шестокласници да направят сравнение на бившия американски президент Джордж Буш и Адолф Хитлер. Fox News информира, че директорът Кая Хендерсън е побързала да се извини и да обясни, че извинение е поднесла и виновната учителка.

Учебните програми в САЩ по никакъв начин не изискват да се правят такива сравнения. Затова на провинила се учителка е наредено незабавно да поднесе извиненията си. След като случаят предизвика шумна полемика в страната на неограничените възможности, училищните власти обвиниха преподавателката в лоша преценка.

Някои обаче стигнаха и по-далеч. Марк Тийсън, който в продължение на години е писал речите на Буш, заяви, че учителката трябва да бъде отстранена незабавно. "Човек, който не прави разлика между Джордж Буш и Адолф Хитлер не бива да преподава на децата. Тук не става въпрос за политически пристрастия, това е пълна некомпетентност", заключи той.

Диаграмата на Вен показва всички логически връзки между два субекта. Учителката е възложила на децата да използват този метод, за да открият приликите и разликите между Хитлер и Буш.

Най-четени