Бъдещият посланик на САЩ в Брюксел: ЕС го чака съдбата на СССР 28.01 | 18:25

Някога работих за разпада на Съветския съюз, сега май още един съюз има нужда от раздробяване, казва Тед Малок

От iNews.bg

Европейският съюз го чака съдбата, която сполетя СССР. Това заяви основният кандидат за поста посланик на САЩ в ЕС, чиято кандидатура за поста бе издигната лично от Доналд Тръмп, проф. Тед Малок. Той дори намекна, че е готов лично да участва в разрушаването на Евросъюза.

По време на участието си в предаване на ВВС Малок отбеляза, че иска да стане посланик в ЕС, въпреки че е трудно да бъде наречен "фен" на Евросъюза. И че дори би работил за разпада му. "Преди години заемах дипломатически пост, на който помагах да се разбие авторитета на Съветския съюз. Може би има още един съюз, който има нужда от известно раздробяване", каза Малок, цитиран от ТАСС. Той допълни също и че вероятно вече се вижда краят на единната европейска валута – еврото, което може да се случи дори в рамките на следващата година и половина.

От думите на дипломата стана ясно още, че двамата с Донлад Тръмп споделят едни и същи възгледи и са привърженици на Брекзит. Също така и че новият президент на САЩ не гледа с ентусиазъм на евроинтеграцията, тъй като не харесва наднационални организации, които не се избират пряко, в които "буйстват" бюрократи и които не представляват пряка демокрация. Освен това Малок отправи и остри критики към председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер и дори излезе от рамките на дипломатичния език, като постави под въпрос неговата компетентност, което е "достатъчна, за да бъде кмет в някакъв град Люксембург".

Водещи

Най-четени