Българи стоят блокирани на летище в Рим 28.11 | 17:07

Няма самолет, който да ги превози до София, предлагат им да пътуват чак в петък

От iNews.bg

Стотици българи стоят блокирани от сутринта на летище "Чампино” в Рим без храна, вода и съдействие от авиокомпанията "Райънеър”. От 6:30 ч. те чакат да бъдат пренасочени или компенсирани за липсата на самолет, който да изпълни полета им до София, съобщава бТВ.

Сутринта летището е било блокирано от гъста мъгла и временно полетите са преустановени. Малко по-късно започват да излитат и пристигат самолети, макар и със закъснение. Полетът на българите обаче е бил отменен, а самият самолет, идващ от София, е бил изпратен на друго летище в Рим – "Фиумичино”.

Блокираните българи стоят часове наред без информация от авиокомпанията. Предлагат им се алтернативни полети за други дни и през други градове, дори държави. Засегнатите обаче се оплакват, че ще получат финансова компенсация само за една нощувка, а на някои ще се наложи по две. "Едните пътуват до Пиза, ще спят там и пътуват утре следобед, а други през Лондон и ще спят две нощувки”, споделя потърпевш пред бТВ. Ако искаш да се прибереш без да излизаш от Рим, най-ранната възможност била на 2 декември.

Водещи

Най-четени