Българин е убит показно в Полша 17.05 | 04:28

Тежко е постарадала и наша сънародничка, която е в болница в критично състояние

От iNews

Българин на 32 години е убит показно в Полша. При нападението е пострадала и 26-годишна наша сънародничка, която е в критично състояние, предаде БТВ. 

Все още не е ясна самоличността на жертвата. Двамата са били нападнати на улицата в полския град Костшин над Одрон. 

Според първоначалните съобщения на полицията нападателите са били петима. През нощта във вторник срещу сряда малко след 23:00 часа пред жилищен блок на ул. "Йоан Павел Втори" 5, в който живеела двойката, спрели два автомобила с български регистрационни номера. Жертвите излезли навън и тогава били атакувани, като били намушкани по повече от 10 пъти. Веднага след това нападателите се качили по колите и изчезнали. 

С помоща на записи от видеонаблюдението в града полицейските органи се опитват да установят в каква посока са заминали извършителите и кой още е бил в автомобилите. Състоянието на ранената българка е стабилно. Затова може да се съди по факта, че разследващите вече били успели да я разпитат. Властите обаче отказаха повече информация с позоваване на следствената тайна и на опасността разгласяването на подробности от разпита да попречат на разследването. 

Полицията в областния град Гожув Велкополски обяви, че е установила самоличността на трима нападатели, но от показанията на свидетели ставало ясно, че на местопрестъплението освен тях са присъствали още двама неизвестни до момента мъже. 

Жертвите и нападателите са се познавали отпреди. От комендатурата на полицията не съобщават подробности за самоличността на нападателите, но уточниха, че тримата идентифицирани, така както и жертвите, са граждани на България. 

Нападението не е било случайно, двойката българи са били предварително избрана мишена, твърдят източници близки до разследването. Районната прокуратура в граничния град Слубице е образувала следствие за убийство и опит за убийство. Според телевизионния канал Polsat е възможно следите на убийците да отведат разследващите в Германия.

Водещи

Най-четени