Българите, които разпускат в Гърция, са изплашени от земетресението 22.08 | 11:05

Те го сравняват с мощния трус в Перник

От Теодора Кокаланова

Силно земетресение разлюля гръцкия полуостров Халкидики тази сутрин. "Сравнявам труса с този в Перник, макар че тук казват, че като магнитуд е бил по-лек. Да се надяваме, че няма да има повече", сподели българин, заминал на лятната си почивка в Гърция.

По думите му не е настанала никаква паника, но хората, които почиват, са напуснали веднага домовете си. "Добре, че се случи по светло и всички вече бяха будни. Бяха два силни труса, като първият беше по-слаб. Кратки трусове по няколко секунди, но се разтресе доста силно сградата, в която се намирахме", споделя впечатленията си той. 

Според него вторият трус, регистриран след около 15 минути, е бил доста силен. "Даже от масата и банята паднаха бутилки и други предмети. На мен досега не ми се беше случило нещо подобно", разказва той. По думите на очевидеца и в момента вторичните трусиве продължават, предаде агенция "Фокус". 

Сутрешното земетресение, с магнитуд от 5,1, се усети много силно на втория ръкав на Халкидики. Това отбеляза българинът Георги Иванов, който живее и работи в района. Заради ранния час на земетресението, част от почиващите са били притеснени. Местните разказвали, че животните в продължение на часове са били неспокойни. 

Водещи

Най-четени