Български ром удари джакпота в Гърция 27.01 | 19:34

Щастливецът изпратил подаръци в родното си с. Криво поле

От Цанка Донкова

Български ром е ударил джакпота в Гърция. Нашенецът от хасковското с. Криво поле, пуснал печелившият фиш в средата на септември 2013 г. и спечелил 7 млн. евро от гръцко тото, съобщава в. "Всеки ден".

Ромът бил в южната ни съседка заедно със сина си. Там те разчитали главно на милостиня.

Един ден обаче, след като му дали 5 евро той си купил кафе и закуска. Вместо ресто обаче ромът си взел и тото фиш за 1,5 евро. Именно тогава му се усмихнал късмета, като спечелил джакпота.

Поради факта, че печалбата паднала в град Катоневрокопи, недалеч от границата с България, гръцките медии още тогава предположили, че щастливецът може да не е от Гърция.

"При нас живеят бедни хора и играят на дребно. Иска ми се да вярвам, че парите са отишли на правилното място", споделиха пред медиите семейство Амарантиду, в чийто тото пункт е била пусната печелившата комбинация. Числата, направили от просяка милионер, са: 4, 13, 24, 33, 35 и джокер 12. Засега не е ясно кога щастливецът е взел печалбата си и дали изобщо се е върнал да живее в България.

Анонимният ром обаче е вложил парите си в швейцарска банка. Като благодарност за неочакваното щастие той изпратил в родното си с. Криво поле два тир-а с хранителни продукти, които били раздадени в ромската махала.

Водещи

Най-четени