Българските моряци остават под постоянен арест в Испания 17.08 | 19:40

Цветан Цветанов не изключва сред задържаните ни сънародници да има невинни

От Филипа Тодева

Под постоянен арест остават задържаните 21 български моряци от кораба "Свети Николай". Испански съд постанови мярка задържането им под стража.

Агенция "Фокус" предаде, че вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов ще се срещне с испанския си колега Хорхе Фернандес в четвъртък, когато двамата ще обсъдят ситуацията. Те вече са провели телефонен разговор по-рано през деня. 

В четвъртък ще стане ясно къде ще се води процесът за задържаните 3 тона кокаин на борда на кораба "Свети Николай". Вицепремиерът Цветанов не изключва сред българските членове на екипажа да има невинни.

iNews припомня, че на кораба, който бе задържан на пристанище в Испания заради трафик на три тона кокаин, имаше общо 31 души, 21 от които – българи. Близките на екипажа са уведомени за ареста на плавателния съд в Испания. Вчера бизнесменът Дойчин Дойчев, чиято фирма "Сийборн трейд" менажира кораба "Свети Николай" бе арестуван в Бургас.

Задържаните моряци са основно от Варна. Поради това премиерът Борисов изрази съжаление при новината за пореден арест на моряци от Морската столица.

"Знаеше се, че ще работят с български кораб, много неща се знаеха, но нямаше как да им кажем на моряците: "Бягайте от кораба, защото ще го хванат", коментира министър-председателят.

По думите му, операцията е била подготвяна от българските и от испанските служби в продължение на няколко месеца.

 

Водещи

Най-четени