Българските партии масово искат да наблюдават вота в Турция 21.03 | 13:23

Държавата командирова 205 души в секциите в чужбина, партиите – двойно повече

От iNews.bg

Политическите партии масово искат да имат представители в избирателните секции в Турция за предстоящия вот на 26 март. Това съобщи ръководителят на работната група във външното министерство Елена Шекерлетова, предаде БНР. В югоизточната ни съседка ще има 35 секции в 17 населени места. По повод притесненията за повторение на нарушенията от предишни избори, при които гласуващите в Турция масово не попълваха собственоръчно необходимите за това декларации, Шекерлетова обясни, че те следва да бъдат подписани от декларатора, но за попълването им той може да ползва помощ от друг човек.

Шекерлетова отбеляза още, че е България е направила възможното, за да може в Германия да бъдат отворени повече секции извън тези в дипломатическите служби и консулствата. Тя отбеляза обаче ,че не й се иска да продължава да битуват настроения, че някой носи някаква вина за просрочие или пропуски от страна на официалните български власти. "Просто не е така”, категорична бе Шекерлетова.

Тя увери, че до четвъртък изборните книжа ще бъдат доставени във всички секции в чужбина. За изборите в неделя ще бъдат отворени 371 секции извън страната, а повече от половината членове на комисиите ще са от местните общности. Държавата ще командирова 205 служители, а партиите ще имат над 400 представители.

Водещи

Най-четени