Бърни Сандърс „отмъкна” от Клинтън Вашингтон и Аляска 27.03 | 10:09

Кампанията ни набира все по-голяма скорост, коментира той пред симпатизантите си в Медисън

От iNews.bg

Бърни Сандърс "отмъкна” Вашингтон и щата Аляска от конкурента си Хилъри Клинтън. Той удържа победа над бившата първа дама и бивш държавен секретар по време на събранията на активистите на Демократичната партия в двата щата. Там се състоя изборът на делегати за националното събрание на партията, което ще определи официалният кандидат за президент на демократите за изборите на 8 ноември.

Във Вашингтон Бърни Сандърс получи подкрепата на приблизително 72% от гласовете на активистите на Демократичната партия, докато Хилъри Клинтън може да разчита на едва 28 на сто. В Аляска преднината на Сандърс е още по-голяма – 82%. Така той ще може да разчита на подкрепата на 118 делегата от столицата и на още 20 от най-северния щат.

В изказването си пред симпатизанти в щата Медисън, където на 5 април ще се проведе следващият кръг от първичните избори, Сандърс заяви, че тези победи ще му дадат допълнителен импулс в продължаващата надпревара за Белия дом. "Никой не може да отрече, че нашата предизборна кампания набира скорост”, заяви той, цитиран от ТАСС.

Водещи

Най-четени